استفاده از آهنگ رفرنس در میکس و مسترینگ

یکی از روش‌هایی که می‌توانید با استفاده از آن بفهمید موسیقی خود را خوب میکس کرده اید یا نه، استفاده از آهنگ رفرنس می‌باشد. به این ترتیب که شما باید لیستی از آهنگ هایی که میکس و مسترینگ خوبی دارند را تهیه کرده و با روش هایی که در ادامه گفته می‌شود با میکس خود مقایسه کنید. با نواهنر همراه باشید.

چک لیست استفاده از آهنگ رفرنس

  1. همانطور که پیش‌تر ذکر شد ابتدا باید به دنبال رفرنس خوب برای مقایسه میکس آهنگتان با آهنگ مرجع بگردید. دقت داشته باشید آهنگ‌هایی که بعنوان رفرنس انتخاب می‌کنید حتما در ژانر یا همان سبک موسیقی شما باشد.
  2. ابزار مناسبی برای شنیدن و دیدن نمودار فرکانسی، لودنس (شدت صدا)، پهنای باند و… در هر دو ترک فراهم سازید. پیشنهاد ما استفاده از نرم افزار استودیو وان می‌باشد. (به قسمت Project رجوع شود) تصویر نرم افزار در انتهای صفحه موجود است.
  3. آهنگ رفرنس را اجرا کرده و به پنینگ هر ساز دقت کنید. ( بطور مثال؛ توجه کنید صدای گیتار به چه میزان در اسپیکر سمت چپ و یا راست شنیده می‌شود)
  4. در ادامه چک لیست استفاده از آهنگ رفرنس، برای شنیدن تفاوت‌های میان دو ترک، بدون وقفه بین دو آهنگ جابجا شوید.
  5. عمل مقایسه را در پخش‌کننده های مختلف از جمله؛ گوشی موبایل، هدفون، اسپیکر و… انجام دهید.
  6. برای اینکه بفهمید کدام عنصر موسیقی برجسته تر از باقی لایه های موسیقی است با صدای بسیار ضعیف هر دو آهنگ را بشنوید.
  7. توسط پلاگین های Multiband مانند fab.filter pro.MB باندهای فرکانسی low, mid, high را بصورت سولو گوش دهید.
  8. توسط پلاگین های آنالیزور، نمودار فرکانسی هر دو آهنگ را مقایسه کنید. از جمله مواردی که بسیار حائز اهمیت است میزان لودنس قطعه بر پایه LUFS می‌باشد. اما به مواردی همچون پهنای باند، مقدار زیر یا بم بودن کلی قطعه (EQ) و… توجه داشته باشید.
  9. اگر اشکالاتی وجود دارد و قصد تغییراتی در میکس و یا مسترینگ قطعه خود دارید، دقت کنید در یک سطح صدایی مشترک با ترک رفرنس به تغییرات بپردازید.
استفاده از آهنگ رفرنس در میکس و مسترینگ - نواهنر

برای مشاهده ویدئوهای بیشتر به این آدرس مراجعه فرمائید.

keyboard_arrow_up